top of page
Lichtsnoer.png

HIGH TEA

@ de Ridderhof

Wij serveren een overheerlijke high tea tussen 13:00 en 17:00 uur met een duur van 2 uur. U bent van harte welkom om te genieten vanaf twee personen.

Wij vragen u wel om minimaal 24 uur van te voren reserveren.

THEE.

Gedurdende de twee uur krijgt u onbeperkt potten met thee. U kunt kiezen uit diverse soorten gedroogde losse thee smaken. Klinkt goed hé?

PSST... is thee niks voor jou? Dan schenken wij natuurlijk ook onze koffie! 

 

SANDWICHES.

  • Blini met gerookte zalm

  • Cheddar sandwich met truffelmayonaise. 

  • Broodje met huisgemaakte eiersalade en rucola

 

ZOETE ITEMS.

  • Ridderhof bonbons

  • Macarons

  • Cannoli

  • Huisgemaakte roze koek

  • Scone met clotted cream en aardbeien confituren

  • Mini wentelteefjes met witte chocolademousse

  • Seizoens fruit

MET EEN GROOT GEZELSCHAP.

Hoe leuk is het om met je beste vriendinnen, Je familie of collega's, te genieten van een goed verzorgde high tea! Zeg jij nu; JAA DIT WIL IK!! Neem dan contact met ons op. 

UITBREIDEN?

Breidt jouw High Tea uit door te beginnen met een glas prosecco of champagne; vanaf €8 per persoon.

High Tea de Ridderhof

€22,50 per persoon

IMG_0230.JPG

HIGH TEA?! WAT IS DAT EIGENLIJK?

Een afternoon tea, zoals de Engelsen het noemen, is een ceremonie met thee die bestaat uit kleine hartige en zoete snacks. Een afternoon tea wordt doorgaans rond 15.00/16.00 uur aan wat lagere tafels ook wel salontafels genoemd geserveerd en ze duren meestal twee uur. 

 

De Britten kennen ook de ‘high tea’. Dit is een uitgebreide (brood)maaltijd met een warme snack die ’s avonds rond etenstijd wordt geserveerd. De Engelse high tea wordt traditioneel aan hoge tafels, eettafels, geserveerd. Vandaar de naam high tea. In Nederland wordt dus vaak de term ‘high tea’ gebruikt, terwijl men eigenlijk de Engelse ‘afternoon tea’ bedoelt.


GESCHIEDENIS.
In Engeland zijn ze gespecialiseerd in theeceremonieën. De afternoon tea is ontstaan rond 1840. Toen lunchten ze wat vroeger, zelfs nog voor 12 uur. Ze aten dan een warme maaltijd aan het eind van de middag. De zevende hertogin van Bedford die Anna Maria Russell heette, kreeg rond 16.00 uur best wel trek. Zij liet haar lievelingsthee, namelijk darjeeling met wat zoete en hartige hapjes naar haar kamer brengen. Na verloop van tijd nodigde zij haar besties uit om te genieten van deze ‘afternoon tea’. toen werd de high tea dus echt populair onder de rijke mensen. Want toen der tijd was thee echt iets luxe. Maar na een tijdje werd er zoveel thee geimporteerd dat het ook onder de "normale" mens erg geliefd werd. en tot de dag van vandaag hebben we dus de Britten te danken aan de High Tea.  


HAPJES.
Een high tea bestaat onder andere uit sandwiches die je met drie happen al op hebt. Echt "finger food". Ook de overheerlijke scones met jam en clotted cream, en wat andere zoete hapjes zoals macarons en brownies. Alle deze gerechtjes horen tussen je duim en vinger gegeten te worden. Maar niemand kijkt je tegenwoordig nog raar aan als je het met mes en vork eet hoor ;). De hapjes worden op een etagere geserveerd en het onderste bordje hoort hartig te zijn en geleidelijk wordt het zoeter naarmate je een "étage" omhoog gaat. Scones lijken eigenlijk een beetje op een kruising tussen brood en cake en ook qua vorm. Daarom ligt de scone vaak op het middelste bord van de etagere, het is namelijk een goede overgang van hartig naar zoet. De scone wordt vers in de oven van de keuken gebakken. Op de bovenste etage van de etagere liggen meestal bonbons, macarons en andere zoetigheden

THEE.
Wat is een high tea zonder thee! Thee is dus even belangrijk als de hapjes. Het beste kan je thee drinken van losse gedroogde thee blaadjes.

Je kan er voor kiezen om een hele pot thee te zetten met een smaakje of steeds een kopje thee te maken met een andere smaak. Als je voor het tweede kiest zorg er dan voor dat je theefilters of thee klemmen hebt zodat er niet losse thee blaadjes in je thee zwemmen.

WELKE THEE DRINK JE BIJ WELK GERECHT?
Thee bouw je net als de etagere geleidelijk op. Als je begint met hartig, begin dan met een groene of Oolong. die passen goed bij de broodjes. Darjeeling thee is eigenlijk de perfecte thee voor een high tea. hij past namelijk goed bij zoet en goed bij hartig. Bij de desserts kan je kiezen voor een thee met een heftigere smaak, zoals earl grey thee, jasmijnthee en (verse) muntthee. Earl Grey gaat bijvoorbeeld goed samen met gerechten waarin citroen is verwerkt, maar ook een hapje met sinaasappel op grapefruit past er goed bij. Jasmijnthee of verse muntthee een goede combi met een gerecht van/ met chocola.

GELEGENHEID.
Een high tea is een feestje voor elke gelegenheid, voor bijvoorbeeld een verjaardag, een vrijgezellenfeest of een babyshower. Een high tea kan je namelijk zo maken dat het schikt voor de gelegenheid  Wil je de high tea extra feestelijk maken? Begin dan met een glas prosecco of champagne. Wil je meer hartige gerechten? Begin dan de high tea met een kopje soep en/of een quiche. Of kies voor producten van het seizoen, zoals aardbeien, frambozen, appel en kaneel of maak in de zomer zelf een heerlijke ijsthee.

ROYAL VIBES.
Wie vind het nou niet leuk om per post een speciale uitnodiging te ontvangen. Het organiseren van een high tea begint met het versturen van invites, dit is natuurlijk niet verplicht, maar het is wel heel leuk. Zo kan iedereen er naar uitkijken. Tijdens de high tea kan je er voor kiezen om alle gerechten op tafel te zetten of om deze in drie gangen uit te serveren.

 

Wat moet er verder nog gezegd worden :)?

Enjoy your tea!

bottom of page